1. Ha nem tudsz vezetni, elvisz más és még az örök szerelmet is megtalálod (Meseautó)

Ha vezetni megtanulni lusta, félős vagy, esetleg sajnálod rá a pénzt, vagy te inkább görkorizni szeretsz (mint a filmben a főhősnő), nem kell elkeseredni. Van megoldás. Ráadásul egy legyet üthetsz két csapásra: kényelmet és szerelmet.

Nem kell mást tenned, csak ügyetlenül görkorizva, esetleg bicajozva elgázoltatnod magad egy sofőrrel, aki majd kiengesztelésül egy (kamu) rádiós műsorban saját magát és a méregdrága verdáját ajánlja fel nyereményként, hogy egy hónapig odafurikáz, ahova akarod. Voilá!

autósprint

2. Segít az önkifejezésben és ezáltal a csajozásban (Dumb és Dumber - Dilibogyók)

Dumb és Dumber, a két jó barát nagyon szereti a nőket és az állatokat. Csakhogy míg az állatok iránti szenvedélyüknek van lehetőségük hódolni, addig a nőkkel igencsak meggyűlik a bajuk.

Dumber állatok iránti szeretete megnyilvánul többek között az Opel Commodore-jában, ami egy aranyos kutyus alakját veszi fel. Dumber úgy gondolja, ezzel majd aztán lehet csajozni, barátja is biztatja, mondván, a nők buknak a drótszőrű szervóra.

Természetesen egyetlen nőt sem sikerül meghódítania a bilifrizurájú bamba borjúnak.

autósprint

3. Segít levezetni a feszültséget (A maszk)

Biztos mindnyájan ismerjük azt az érzést, amikor úgy tép minket az ideg, hogy legszívesebben szétvernénk valamit. Ilyenkor nagyon nehéz visszafogni az indulatokat.

A feszültség levezetésére nincs jobb módszer, mint amit Stanley Ipkiss talált ki: jól bele kell rúgni egyet vagy kettőt a kocsiba. Az autó úgyis megússza "ipkissláb", mi meg legalább megnyugszunk.

autósprint

4. Segít megszabadulni az idegesítő emberektől (Ponyvaregény)

A Ponyvaregény rávilágított arra, hogy a minket irritáló emberektől nagyon egyszerűen meg lehet szabadulni. Csak egy kocsi és egy pisztoly kell hozzá, na meg esetleg egy haver, aki segít kitakarítani a kocsit.

Vincent maga is meglepődött azon, hogy egyszercsak pofánlőtte a haverját, ami annyira talán mégsem furcsa, ha épp pisztollyal hadonászva magyaráz az ember valakinek.

Ha véletlen lepuffantasz valakit egy kocsiban, azt nagy valószínűséggel senki nem fogja meghallani, vagy ha igen, akkor csak tovább kell gurulni. A többit út közben kitalálod.

autósprint

5. Segít kiélni a benned lévő versenyszellemet (Family Guy)

Az autó lehetőséget ad arra, hogy a benned szunnyadó versenyszellemet teljesen biztonságosan kiéld.

Nem kell mást tenned, csak pattanj a kocsidba, vedd fel a szemkontaktust a melletted álló kocsi sofőrjével és indulhat a buli: nyomjatok egy rallyt! Biztos minden és mindenki sértetlenül kerül ki a játékból.

A Family Guyban Peter a 15 éves lányát tanítja vezetni, és ráveszi a vezetni még nem tudó lányt, hogy a mellette megálló lovaskocsival versenyezzen.

autósprint

6. Segíthetsz az embereken (Keresd a nőt!)

Sokféle módon tudunk embertársainkon segíteni, ha már van autónk.

Az egyik legnemesebb formája ennek az, ha stopposokat veszünk fel és elvisszük oda, ahova kívánják.

Ez azért az egyik legönzetlenebb segítség, mert sosem tudhatod, hogy kit engedtél be a kocsidba és mennyire bízhatsz az illetőben.

A Keresd a nőt! című filmben Ted (Ben Stiller) is úgy dönt, hogy egy éjszaka megfáradt embertársát felveszi és elfurikázza. Nem tudhatta, hogy egy sorozatgyilkos ült be az autójába, aki a piros takaró alatt legfrissebb áldozatát cipeli.

Segítőjének a torkát készül elvágni, amikor Tednek ki kell szállnia pipikélni. Ez mentette meg őt az első látásra sem a legszofisztikáltabb kinézetű utasától.

autósprint

7. Legendává válhatsz (Európai vakáció)

Ha autód van, sokkal nagyobb eséllyel kerülsz be a történelem könyvekbe.

Nincs más dolgod, mint eldöcögni egy nevezetességhez és kicsit átrendezni azt.

Így tett Clark is, aki összekötötte a kellemeset a hasznossal: a családi nyaraláskor dominózott egyet a Stonehengedzsel.

autósprint

8. Segít fittnek maradni (Matilda, a kiskorú boszorkány)

Az autó segít abban is, hogy fittek és egészségesek legyünk. A diétánál és a sportnál élvezetesebb élményt nyújt tologatni a szívünkhöz közel álló lepukkant kocsit.

Vegyünk hát példát a film debella hősnőjéről, aki a rásózott járgányba próbál tolni egy kis lendületet.

autósprint

9. Biztonságot ad (Reszkessetek betörők 2.)

Ha kocsiba ülünk - akár mi vezetünk, akár nem -, szeretjük minél nagyobb biztonságban érezni magunkat, hiszen a közlekedés akkor is sok veszélyt rejt magában, ha a sofőr maximális körültekintéssel vezet.

Alkalomadtán, ha nincs autónk, vagy szervízben van, vagy épp csak sokat ittunk, rávesszük magunkat, hogy taxiba üljünk. Ez anyagi okokból is kényelmetlen, és sokszor az idegen sofőrrel sem szívesen folytatunk kötelező bájcsevelyt.

A lényeg, hogy taxiba ülve teljes nyugalommal rábízhatjuk magunkat a profi, hozzáértő, kellemes megjelenésű és modorú sofőrökre.

Így tett Kevin is, aki a veszélyes hajléktalanok és prostik elől szaladt a biztonságot jelentő taxihoz.

autósprint

10. Megszünteti az előítéleteket (A kicsi kocsi kalandjai)

Ha tele vagy negatív előítéletekkel, és érzed, hogy ez nem helyes, egy dolgot kell tenned: menj el kocsit vásárolni! De ne azt az autót vedd meg, amelyik tényleg tetszik, mert tuti az az autó a legszuperebb, amelyiket sose vennéd meg!

Ahogy mondani szokták: "Soha ne ítélj meg egy könyvet borítója alapján!"

Ha mégis a neked tetsző kocsit akarod megvenni, tudd, hogy rossz úton jársz! Vigyázz, mert ha a neked nem tetsző kocsi elhatározza, hogy a tied lesz, akkor az ellen nem tehetsz semmit!

Az előítéletektől való megszabadulás mellett kapsz egy öntudattal rendelkező, hűságes társat, így kutyára már nincs is szükség.

autósprint